Webshop De Bommel meubelen naadloos gekoppeld met LogicTrade

Met 12 locaties door heel Nederland en een uitgebreid e-commerceplatform is De Bommel Meubelen een van de grotere spelers in de Nederlandse meubelmarkt. Het zijn meubelmakers in hart en nieren, die hun eigen meubelen ontwerpen en produceren. De Bommel heeft stevige groeiambities, met nieuwe winkellocaties op komst en focus op de verdere groei van hun webshop.

Afbeelding Webshop De Bommel meubelen naadloos gekoppeld met LogicTrade

Shopware e-commerce platform met Logictrade (PIM) integratie

Net als hun meubelen moet het e-commerce platform van De Bommel Meubelen naar wens aan te passen zijn en tegen een stootje kunnen. Online is De Bommel Meubelen actief vanuit een e-commerce platform op basis van Shopware. De webshop biedt keuze uit duizenden meubelen en heeft een aantal mooie features, zoals een uitgebreide productconfigurator en een rijk gevuld inspiratiegedeelte.

Het laten samenwerken van de webshop met het order- en voorraadbeheer bleek een steeds groter wordende uitdaging. Het huidige systeem bleek niet meer toereikend en vroeg het nodige aan mensenwerk. Er werd gekozen voor een nieuwe basis: LogicTrade, het meest uitgebreide PIM-systeem voor de meubel-, slaap- en woningtextielbranch. Een slim systeem en een logische keuze. De enige uitdaging? Er is standaard geen koppeling tussen LogicTrade en Shopware.

Logictrade integratie (PIM)
Met de groeiende ambities van De Bommel Meubelen groeit ook de behoefte aan automatisering. T100 heeft de Shopware webshop naadloos gekoppeld met LogicTrade en een aantal processen bijna volledig geautomatiseerd. Productinformatie voor de duizenden producten (inclusief vele varianten vanuit de productconfigurator) worden automatisch ingeladen vanuit LogicTrade. Orders gaan geautomatiseerd weer terug naar LogicTrade, waar ze verder worden verwerkt. Hierbij wordt rekening gehouden met een complexe set aan voorwaarden, zoals acties, betalingsstatus en levertijden.  

Met de groeiende ambities van De Bommel Meubelen groeit ook de behoefte aan automatisering. T100 heeft de Shopware webshop naadloos gekoppeld met LogicTrade en een aantal processen bijna volledig geautomatiseerd.

Afbeelding
Afbeelding

Een stabiele en toekomstbestendige oplossing

De grote mate van flexibiliteit en opties in Shopware maken het een ijzersterk platform, maar ook een uitdagend platform om een koppelingen mee te maken. De plug-in oplossing van T100 sluit naadloos aan op Shopware en laat de basis volledig intact. Zo kunnen bijvoorbeeld alle kortingsregels van Shopware gebruikt worden, de koppeling zorgt voor een goede vertaling naar Logictrade. In tegenstelling tot maatwerk in de core van Shopware levert deze koppeling geen enkele beperking op. Shopware zonder problemen worden geupdate worden.

Al met al is met het verbinden van Shopware aan LogicTrade een flinke efficiëntieslag gemaakt. Minder mensenwerk en minder foutgevoeligheid betekent meer tevreden klanten voor De Bommel Meubelen.