Rozet – het culturele hart van Arnhem – is klaar voor de toekomst

Alles-in-één website voor Cultureel Centrum Rozet. Rozet is vooral bekend als bibliotheek. Maar Rozet is veel meer dan dat: het vormt met een breed scala aan diensten en activiteiten het culturele hart van Arnhem. De uitdaging: hoe houdt je alles overzichtelijk voor de gebruiker? T100 ontwikkelt een alles-in-één webplatform op maat.

Afbeelding Rozet – het culturele hart van Arnhem – is klaar voor de toekomst

Versnipperd systemenlandschap

Als koploper binnen de cultuursector zoekt Rozet altijd naar manieren om de dienstverlening te verbeteren. Alles om ervoor te zorgen dat Arnhemmers snel en gemakkelijk gebruik kunnen maken van de verschillende diensten van Rozet. In de bestaande situatie werden bezoekers regelmatig doorgestuurd naar verschillende portalen die elk gebruik maakten van hun eigen inloggegevens. Onhandig, omdat de verschillende portalen geen gegevens met elkaar uitwisselden en elk eigen inloggegevens vereisten.

Hoe voorkom je dat een bezoeker niet verdwaalt in het aanbod van 35 miljoen te lenen materialen, meer dan 1000 actuele cursussen en meer dan 500 webpagina’s verdeeld over meerdere portalen?

Van IT met beperkingen naar de gebruiker centraal
Dat de bestaande omgeving niet gebruiksvriendelijk was, werd bij Rozet dagelijks ervaren. Maar hoe krijg je een universeel softwarepakket voor bibliotheken naadloos geïntegreerd in je eigen website, als daarvoor geen standaard oplossingen zijn? En hoe voorkom je dat een bezoeker niet verdwaalt in het aanbod 35 miljoen te lenen materialen, meer dan 1000 actuele cursussen en meer dan 500 webpagina’s?

Samen met T100 kwam Rozet tot een antwoord: één online Rozet omgeving, waar iedereen met één account toegang heeft tot alle diensten van Rozet.

Afbeelding

Werken aan de ideale wereld

Een digital-first-bibliotheek word je niet zomaar. Met een heldere visie voor ogen werd er gestart met dit project en konden de teams aan de slag met het uitwerken van diverse ontwerp-oplossingen. Met de volledig focus op het optimaliseren van gebruikerservaring werd de visuele basis voor het platform gelegd. Voor het bouwen van de website is gekozen voor de stabiele en flexibele basis van WordPress, uitgebreid met nieuwe functionaliteiten in maatwerk plug-ins. Het doel: alles naadloos integreren in een alles-in-één webplatform.

Wil je een Japans kookboek lenen? Of wil je liever een cursus volgen over de Japanse keuken? Alles via één zoekfunctie vinden en bestellen op één platform met één login.

Bibliotheekomgeving van Vsmart / Iguana volledig geintegreerd
De bibliotheekomgeving van Rozet maakt gebruik van registratiesysteem Vsmart / Iguana. Veel bibliotheken maken gebruik van dit systeem, maar sturen de gebruiker vanaf hun website door naar een gescheiden portaal. De gebruiker ‘springt’ via de hoofdwebsite door naar een look-a-like website, met eigen inlogfunctionaliteit. Om deze drempel voorgoed te verhelpen is de bibliotheekomgeving van Vsmart / Iguana, met al haar functionaliteiten, naadloos geïntegreerd in de website van Rozet. Deze maatwerkoplossing maakt gebruik van de Iguana / API om alle data uit te wisselen.

Cursussen, workshops en evenementen: alle activiteiten in één omgeving
Rozet onderscheidt zich van traditionele bibliotheken door het uitgebreide aanbod aan activiteiten. Van theaterworkshop tot typecursus, Rozet biedt honderden activiteiten voor de bewoners van Arnhem. Om al deze activiteiten overzichtelijk te presenteren én gebruikers gemakkelijk te laten inschrijven heeft T100 RAS ontwikkeld, het Rozet Activiteiten Systeem.

Afbeelding

De RozetCard en Mijn Rozet

Met de komst van het nieuwe online platform introduceert Rozet ook de RozetCard. Niet zomaar een bibliotheekkaart, maar een multifunctioneel abonnement met vele voordelen. Op basis van profiel en voorkeuren krijgen klanten gepersonaliseerde leeslijsten, aanbiedingen en kortingen aangeboden. Online is in de Mijn Rozet omgeving een alles-in-één overzicht te bekijken. Gebruikers hoeven niet meer in te loggen op verschillende portalen, maar krijgen direct inzage in hun geboekte activiteiten, geleende boeken, reserveringen, boetes en berichten van bijvoorbeeld cursusdocenten. 

Mijn Rozet biedt voor het eerst een compleet overzicht van álle activiteiten, van geleende boeken tot berichten van cursusdocenten, alles in één overzicht.

Word ook koploper in uw branche
Hoe ziet uw ideale wereld eruit? Met meer dan 10 jaar ervaring kunt u bij T100 rekenen op een strategische partner die doorlopend bezig is met complexe digitale vraagstukken. Met persoonlijke aanpak en kennis van zaken. Samen zoeken we naar wat het hoogste haalbare voor uw organisatie op het gebied van design, gebruikerservaring, conversie en techniek.