Online veilingsplatform Bieden & Wonen

De woningmarkt koelt maar niet af, met als gevolg dat veel woningzoekenden vaak achter het net vissen. Als er een geschikte woning op Funda staat, is de kans groot dat dit huis een paar dagen later verkocht is. Bieden & Wonen maakt met een online veilingplatform de markt transparanter. Weet meer, handel beter.

Afbeelding Online veilingsplatform Bieden & Wonen

Hét platform voor huizenkopers & -verkopers

Zowel voor kopers als verkopers is de huidige situatie niet ideaal. Hoe weet hij of hij het beste bedrag krijgt voor een huis? De nieuwe website Bieden & Wonen brengt hier verandering in. Woningeigenaren kunnen hun woning aanmelden op de website, waarna deze online geveild wordt. Geïnteresseerden kunnen vervolgens een bod uitbrengen. Dit maakt dit systeem zeer transparant. Iedereen kan de biedingsgeschiedenis volgen, een bod uitbrengen en zien hoe lang de veiling nog duurt.

Handig is de mogelijkheid tot het doen van een automatisch bod. De biedrobot van Bieden & Wonen kan dan een hoger bod plaatsen als een potentiële koper wordt overboden. Dit voorkomt dat kopers op het allerlaatste moment overboden worden en een droomhuis door hun vingers zien glippen. Initiatiefnemer van Bieden & Wonen is Caspar Phijffer. Het platform is aangesloten bij brancheclub Vastgoedpro, waardoor Bieden & Wonen een landelijke dekking heeft. “We werken met makelaars samen, maar daarnaast schakelen we ook direct met particulieren”, vertelt Phijffer. “Makelaars vinden het fijn om – dankzij de veiling – transparantie te bieden.”

Afbeelding
Afbeelding

Weet meer, handel beter

Het concept van Bieden & Wonen werkt niet alleen in een overspannen markt, maar ook in een crisismarkt. Phijffer: “Als woningen onder water staan, zoeken mensen een alternatieve verkoopmethode. Een online veiling sluit dan mooi aan.” Zeker in grote steden werkt een veiling goed. “Je hebt namelijk altijd een bod nodig om een woning te verkopen, maar één bod kan al voldoende zijn,” concludeert Phijffer. “Wel is het bij ons verplicht om een bezichtiging te doen voordat er een bod geplaatst kan worden. We willen weten met wie we aan tafel zitten. Na een bezichtiging krijgt een potentiële koper toegang tot het biedplatform.”

Het eindresultaat is inmiddels live te zien. Caspar Phijffer is tevreden over de gerealiseerde oplossing.

“T100 communiceerde helder en duidelijk. Daarnaast waren de ontwikkelaars goed bereikbaar. De realisatie van de website ging redelijk vlot. Internetbureau T100 is niet gevestigd in Amsterdam, maar de grotere afstand leverde voor ons geen problemen op.” – Caspar Phijffer

Ook toe aan een nieuwe online platform? Neem contact op met T100 en wij helpen u graag met een slimme en toekomstgerichte online oplossing.