Slimme integraties met iFunds Engage 365 – Microsoft Dynamics

Een koppeling met Engage 365, gebaseerd op Microsoft Dynamics, levert veel voordelen op. Engage 365 helpt non-profits met het beheer van relatiegegevens en een ijzersterk marketing automation systeem voor fondsenwerving. De basis hiervoor is het CRM gedeelte, waarin donateursdata staat opgeslagen.

Afbeelding Slimme integraties met iFunds Engage 365 – Microsoft Dynamics

Donateursdata komt voort uit allerlei verschillende bronnen. Dat zijn donaties via de website of app, aanvragen voor meer informatie vanuit een campagne, inschrijvingen voor evenementen of een inschrijving voor de e-mailnieuwsbrief. Om al deze data automatisch te verwerken en te ontdubbelen in het CRM-systeem ontwikkelt T100 koppelingen op maat, tussen Engage 365 en alle omliggende systemen. Zo worden gegevens vanuit donaties, campagnes, informatie-aanvragen of andere contactmomenten automatisch op de juiste manier verzameld en opgeslagen in het systeem. Een 100% naadloze koppeling is daarbij essentieel.

Een koppeling die data controleert en verrijkt
Alleen het koppelen van Engage 365 met andere systemen is niet genoeg. Data vanuit contactmomenten is vaak niet compleet en deze informatie ongecontroleerd doorzetten levert rommelige data is. Dat vergroot de kans op fouten, en incomplete donateursprofielen vormen geen goede basis voor verdere communicatie. Het corrigeren van fouten en ontbrekende data aanvullen is vaak tijdrovend handwerk.

Om dit probleem te tackelen heeft T100 een koppeling ontwikkeld die niet alleen informatie doorstuurt, maar deze ook controleert en verrijkt. De T100 ‘datarotonde’ combineert informatie uit alle gekoppelde systemen, zodat zo compleet mogelijke data naar Engage 365 doorgestuurd wordt. De data die al in Engage 365 staat neemt de koppeling ook mee, waardoor er nooit dubbelingen ontstaan. De T100 ‘datarotonde’ kan ook zelf data toevoegen, zoals bijvoorbeeld een leadscore, of informatie die nodig is voor verdere stappen in het marketing automation proces.

Combineren en controleren van data levert complete donateursprofielen en een ‘schoon’ systeem op. Dat vormt een sterke basis voor effectieve donateurscommunicatie.

Hero afbeelding - Slimme integraties met iFunds Engage 365 – Microsoft Dynamics

In de praktijk: Donatieflow TWR compleet gestroomlijnd

Donaties aan TWR komen vanuit de hele wereld binnen. Met Engage 365 als CRM-systeem houdt TWR contact met haar donateurs. In de praktijk bleek dat donateurs informatie vaak niet compleet is, waardoor er incomplete of dubbele profielen ontstonden. Hierdoor ontstonden fouten, en het corrigeren hiervan leverde veel handmatig werk op.

De T100 Engage ‘datarotonde’ zorgt ervoor dat bij een binnenkomende donatie of aanvraag de data eerst gecontroleerd en verrijkt wordt. Het systeem haalt informatie op uit de website, informatie uit betalingssysteem Mollie en informatie uit Engage. Deze informatie wordt gecombineerd en gecontroleerd op volledigheid voordat deze wordt doorgestuurd naar het CRM-systeem. Daarnaast geeft de koppeling de donateur een scoring mee (hoe actief of interessant is de donateur). Op basis van de complete donateursinformatie en de scoring wordt de data doorgestuurd en opgeslagen in Engage 365, waar via Marketing Automation de interactie met de donateur verder in gang wordt gezet.

Daarnaast heeft T100 voor TWR een aantal randprocessen geautomatiseerd. Bijvoorbeeld het automatisch toevoegen van periodieken aan contactpersonen die nodig zijn voor de geautomatiseerde mailings. Dit gebeurde voorheen met de hand, nu worden deze automatisch aan de donateur toegevoegd, ongeacht hoe het contactpersoon is toegevoegd.

Benieuwd naar hoe slimme koppelingen uw Engage 365 kunnen helpen? Neem contact op met T100!

Afbeelding