5 redenen om te kiezen voor maatwerk webapplicaties

Maatwerk webapplicaties kunnen veel voor uw organisatie beteken. De drempel kan hoog aanvoelen, maar in de praktijk is er vaak meer mogelijk dan u denkt. Daarom in deze blog 5 redenen waarom te kiezen voor software op maat.

Afbeelding 5 redenen om te kiezen voor maatwerk webapplicaties

1. Helemaal volgens uw wensen

Bij kant-en-klare applicaties moet de organisatie zich bijna altijd aanpassen aan de werkwijze van de applicatie. De match is bijna nooit 100% en dus gaat er vaak wat water bij de wijn. Bij maatwerk webapplicaties is dat precies andersom: de applicatie past zich aan aan uw werkwijze. Maatwerk software wordt volledig volgens de wensen van uw organisatie en gebruikers gebouwd en sluit altijd naadloos aan.

2. U bent uiteindelijk goedkoper uit

Het verdienmodel bij kant-en-klare softwarepakketten lijkt vaak simpel: u betaald per gebruiker of module een maandelijks bedrag wordt betaald. De instapbedragen zijn laag, maar de kosten groeien wanneer het aantal gebruikers, modules of data groeit. Een van onze klanten begon ooit met een standaard CRM-pakket van €150,- per maand. Binnen 2 jaar groeide het relatiebestand zodanig dat de kosten opliepen naar €1250,- per maand. De maatwerkoplossing die T100 toen gebouwd heeft was binnen één jaar al ruim terugverdient.

Het bouwen van een maatwerkoplossing is op termijn eigenlijk altijd goedkoper. De investering vooraf is weliswaar hoger, maar daarna verdient deze investering zichzelf elke maand terug. De kosten van een maatwerk oplossing vallen vaak ook mee, door onze efficiënte bouwtechniek en strakke planning kunnen wij in korte tijd veel doen.

3. Koppelen met externe systemen

Standaard software kan op zichzelf draaien, maatwerk software ook. Maar door uw systemen niet met elkaar te verbinden blijven veel kansen voor data-uitwisseling en automatisering liggen. Het koppelen van kant-en-klare systemen die geen API-koppeling beschikbaar hebben is vaak erg ingewikkeld. Bij maatwerk software kunt u deze koppelingen inrichten zoals u dat zelf wilt en maken wij een eigen API waar nodig. Zo past een eigen systeem altijd precies in de bestaande ICT-inrichting en kunnen alle systemen optimaal met elkaar communiceren.

4. Automatiseren van processen

Standaard software is niet ontwikkelt voor uw bedrijfsprocessen, maar vaak een one-size-fits-all oplossing die zo veel mogelijk kanten moet bedienen. Dit betekent vaak dat organisaties bepaalde handelingen buiten deze software handmatig uitvoeren in aparte bestanden, in excel of zelfs nog op papier afvangen. Hoe vaak moet data handmatig ingeladen worden in uw systemen? Hoeveel handwerk in Excel komt er nog in uw organisatie voor? Automatiseer deze processen met een slimme maatwerk applicatie die naadloos aansluit op uw organisatie.

5. Gebruiksvriendelijker en veiliger

Het blijkt uit de praktijk dat maatwerk applicaties vaak veel gebruiksvriendelijker zijn dan standaard applicaties. De rede hiervoor is simpel, de oplossing sluit direct aan op de wensen van uw organisatie en uw gebruikers. Die laatste staan bij het ontwikkelen van maatwerk software centraal.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten van maatwerk bedrijfssoftware? Neem contact met ons op, vertel ons uw idee en wij denken graag met u mee over de mogelijkheden en de kosten.