Ben jij onze nieuwe Wordpress / Front-end developer?
Kom werken in aan uitdagende projecten in een ervaren team!

Meer info

Stoere en robuuste website voor ABB Bouwgroep

Projectontwikkelaar en bouwer ABB Bouwgroep is een grote speler in de woningbouw. Hierin is ze creatief, daadkrachtig en zeker niet doorsnee. De nieuwe websites moesten deze daadkracht weerspiegelen. Resultaat zijn twee websites die staan als een huis: Stoer, robuust en tegelijk betrouwbaar en stijlvol.

Afbeelding Stoere en robuuste website voor ABB Bouwgroep

ABB Bouwgroep en ABB Op Maat zijn gevestigd in Sliedrecht. Van origine is het een familiebedrijf dat al ruim 60 jaar bouwt met vakmanschap. ABB biedt een totaalpakket van ontwikkeling tot bouw, van woningbouw tot bedrijfspanden en van grootschalige verbouwingen tot restauraties.

ABB is een club van daadkrachtige aanpakkers die uitdagingen niet schuwen. Bij deze professionele bedrijven horen websites die precies dat uitstralen: stoer en robuust.

ABB Bouwgroep en zusterbedrijf ABB Op Maat hadden relatief nieuwe websites, maar ze raakten de kern toch eigenlijk net niet. De balans tussen 1: stoer en robuust en 2: groot en lomp is wankel en sloeg door naar het tweede.

Daar kwam bij dat het beheer lastig was. De bestaande sites reviseren bleek een kostbare zaak, waardoor nieuwe websites bouwen een optie werd. Door een onhandige structuur aan de ‘achterkant’, werkte het beheer van de website ook niet prettig. Koppelingen misten of waren onlogisch.

Kortom: de relatief nieuwe website moest op de schop. Dat bleek een kostbare zaak en ABB ging zich oriënteren op het bouwen van nieuwe websites. Via een tevreden klant kwamen wij in contact met ABB.

Onze opdracht: websites bouwen die laten zien waar ABB voor staat én die technisch klaar zijn voor de toekomst.

Afbeelding

Vliegende start met effect: onderzoek en design

De eerste stap was een grondige verkenning van de wensen, de discovery. Het ging in dit geval vooral om punten waar ze bij de bestaande websites tegenaan liepen. Een paar concrete voorbeelden zijn:

  • Bij zoeken op de pagina Aanbod van woningen misten koppelingen naar mogelijk passende alternatieven. Als bij de zoekterm “Rotterdam” op dat moment geen beschikbaar aanbod is, moeten er alternatieven in de buurt getoond worden in plaats van de melding “Geen resultaten gevonden”.
  • Hoe zoeken we de balans in de gewenste robuuste uitstraling, zonder onhandig en lomp te worden.
  • Hoe zetten we de kernstructuur tussen de modules zo op, dat het beheer eenvoudig blijft.

Alle wensen zijn verwerkt in wireframes. Deze schematische weergaven van de websites zijn in een aantal rondes afgestemd, waarna de sitestructuur definitief was.

Visual designs

Het zoeken naar een juiste invulling van de gestelde uitgangspunten leverde diverse tussenversies en combinaties op van het visual design. In verschillende stappen en reviewsessies groeiden we naar een definitief ontwerp. De visual designs brachten een oplossing: een donkerblauwe achtergrond met witte letters, aangevuld met prachtige foto’s.

Gewaagd, want de meeste websites hebben een lichte achtergrond, maar met deze gedurfde keus bewijst ABB inderdaad niet doorsnee te zijn.

Frank van Dijk, commercieel directeur ABB, is zeer te spreken over de werkwijze van en samenwerking met T100. “In het gehele traject zijn we door T100, en met name door Kees, heel goed begeleid. De werkwijze is recht door zee en doeltreffend. De website weerspiegelt de identiteit en betrouwbaarheid van ABB. Dat bereik je niet zomaar. Wij waren in de aanloop daarnaartoe kritisch en op sommige vlakken waarschijnlijk ook veeleisend. Kees en zijn team hebben onze wensen perfect vormgegeven op de website en durfden het ook aan te geven wanneer ze twijfelden over onze ideeën.”

“De optimale werking en presentatie van de website waren altijd het uitgangspunt en uiteindelijk zijn we met elkaar tot een prachtig resultaat gekomen waar we als bedrijf heel trots op zijn!”

Afbeelding
Afbeelding

Maatwerk techniek in WordPress CMS

De website is gebouwd in WordPress met een flexibele page-builder, waardoor het beheer heel eenvoudig is. Dat maakt het ook een ‘duurzame’ website, omdat de klant zelf pagina’s kan toevoegen en verwijderen.

Een website die staat!

Wij bouwden twee visueel strakke websites die recht doen aan de kern van ABB: stoer en robuust. Door de keuze voor een donkerblauwe achtergrond met witte tekst en sterk beeldmateriaal zijn het websites met een uniek karakter.

Hero afbeelding - Stoere en robuuste website voor ABB Bouwgroep

Samen werken een jouw succesverhaal?

Neem contact op! Met de uitdaging van jouw organisatie website kan je bij ons terecht. We denken mee over uitstraling, bruikbaarheid en beheer. Complexe vraagstukken transformeren tot concrete ideeën. We spreken je graag!